Tojásos rántott leves
Hozzávalók :
- 1 ek napraforgó olaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál köménymag
- 1 teáskanál ő fűszerpaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 1 kanál almaecet, vagy tk. 10%-s ecet.
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint de kerülhet bele maradék paprika, paradicsom, zeller, vagy petrezselyem levél is.
- 1 l víz
- 1 db tojás
- 1 tk liszt
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a köménymagot hagyjuk, hogy kipattogjon. Rátesszük az 1 ek. lisztet és kissé lepirítjuk, vigyázva, hogy a hagyma ne égjen meg. Felöntjük kevés hideg vízzel, hozzá adjuk az őrölt paprikát és a zúzott fokhagymát. Öntsük fel a többi vízzel, ami már akár előre melegített is lehet és állísuk be a sót és a borsot ízlés szerint.és hagyjuk forrni.
Fontos!
Amikor már elkészült a levesünk, akkor fogjunk egy hasonló méretű másik edényt és szűrjük át, majd forraljuk fel ismét.
A tojást egy tálkában felverjük, adjuk hozzá a teás kanál lisztet, keverjük csomómentesre picit sózzuk meg és öntsük a levesbe, állandóan keverjük, pár percet még forraljuk. (A liszt egy kevés testet ad a tojásnak.)
Krémesállagú, jó ízű, olcsó levest kapunk, amit dúsíthatunk egy kevés tejföllel.
Jó étvágyat!
Polgár Katalin