Hamis frankfurti leves és rántott zeller zöldfűszeres kuszkusszal
2020.04.07
Hamis frankfurti leves
Hozzávalók
- 4 db közepes burgonya
- 15 dkg kel vagy kínai kelkáposzta
- 2-3 k olaj
- 1 kisebb fej hagyma apróra vágva
- 1 cikk fkhagyma
- 1 k liszt
- 1 mk. ő. piros paprika
- só, bors, ő.kömény,majoranna ízlész szerint
- 1 ek tejföl
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát,
- és a felkockázott káposztát. Átpirítjuk a zöldségeket, majd megszórjuk az 1 kanál liszttel, /stauboljuk/ szintén átkeverjük.
- Felöntjük 8 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az ő. piros paprikát, a préselt fokhagymát és a füszereket ízlés szerint.
- Amikor puhára főztük a zöldségeket, akkor kész a levesünk.
- Tálaljuk 1-1 teáskanál tejfellel dúsítva, és aki szereti meszórhatja egy kevés füstölt reszelt sajttal.
Rántott zeller zöldfűszeres kuszkusszal
Hozzávalók
- 4 db fél cm vastagra szelet zellergyökér (a zeller levét nyugodtan meg lehet inni lehűtve, sok pozitív élettani hatása van)
- ½ csésze kuszkusz
- 2-3 ek olivaolaj
- só, bors, zöldhagyma, medvehagyma, vagy kész
- 1 tk medvehagyma peszto
- olaj a rántott zeller kisütéséhez
- A megtisztított megmosott zeler szeleteket kevés sós vízben pároljuk fél puhára.
- Csepegtessük le, és haggyuk kissé leszikkadni és kihűlni.
- Majd a szokásos módon panírozzuk lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába.
- Közepes lángon süssük ki és tegyük egy papírtörlős tányérra.
- A Kuszkuszhoz 1 csésze forró vízbe tegyünk 1 tk sót és 2 kanál olívaolajat.
- Öntsük rá a kuszkuszra, keverjük el, fedjük le és haggyuk állni lefedve 7-8 percig.
- Közben vágjuk apróra a zöld fűszereket, ha akarjuk, akkor különbőző zöldségeket
- is adhatunk hozzá, szintén apróra vágva. Keverjük össze a kuszkusszal ha szükséges,
- sózzuk, borsozzuk és adhatunk hozzá még egy kanál olajat.
- Tálalhatunk is. Kínáljunk hozzá fűszeres tejfölt, vagy tartármártást.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon jó társa az ebédnek 1 pohár Polgár Olaszrizling!
Egészségükre!
Polgár Katalin