Árparizottó, medvehagyma mártás

2020.03.30

Árparizottó

  • Az árpa gyöngyöt (10dkg) sós vízben megfőzzük, majd szűrőbe téve hideg vízzel alaposan átmossuk.
  • Sárgarépát, cukkinit, paradicsom paprikát, póréhagymát apró5x5mm kockákra vágjuk,
  • vajon lepároljuk, hozzáadjuk a megfőzött árpagyöngyöt. A főzőlébőlkicsit félre teszünk, azzal, teavaj, és egy
  • kevés parmezánnal és egy pici tejszínnel összeforraljuk, friss petrezselyemmel meghintjük, a rizottó igy el is készült.

Medvehagyma mártás

  • A tisztított és megmosott medvehagymát nagy darabokra vágjuk, vajon,
  • kis vízel és 1 db kisebb, nagyon vékonyra szeletelt burgonyával megpároljuk.
  • Botmixerrel krémesre mixeljük, majd kevés tejszínnel beforraljuk. Lisztet nem teszünk bele.
  • Ha valakinek nagyob a fehérje igénye kínálhat hozzá tükörtojást.

Jó étvágyat kívánok!

Minda két ételhez nagyon jól illik a Polgár Pincészet Nemes Fehér Küvéje.

Fontos tudni, hogy a jó minőságű tiszta fehér szőlőborok magas mennyiségben tartalmaznak sikimisavat

Ez a szerves sav, ami megtalálható a fehér boroban, erősíti a sejtfalat.

Ezáltal növeli az emberi szervezet ellenálló képességét.

Kedves egészségetekre!

Polgár Katalin