Árparizottó, medvehagyma mártás
2020.03.30
Árparizottó
- Az árpa gyöngyöt (10dkg) sós vízben megfőzzük, majd szűrőbe téve hideg vízzel alaposan átmossuk.
- Sárgarépát, cukkinit, paradicsom paprikát, póréhagymát apró5x5mm kockákra vágjuk,
- vajon lepároljuk, hozzáadjuk a megfőzött árpagyöngyöt. A főzőlébőlkicsit félre teszünk, azzal, teavaj, és egy
- kevés parmezánnal és egy pici tejszínnel összeforraljuk, friss petrezselyemmel meghintjük, a rizottó igy el is készült.
Medvehagyma mártás
- A tisztított és megmosott medvehagymát nagy darabokra vágjuk, vajon,
- kis vízel és 1 db kisebb, nagyon vékonyra szeletelt burgonyával megpároljuk.
- Botmixerrel krémesre mixeljük, majd kevés tejszínnel beforraljuk. Lisztet nem teszünk bele.
- Ha valakinek nagyob a fehérje igénye kínálhat hozzá tükörtojást.
Jó étvágyat kívánok!
Minda két ételhez nagyon jól illik a Polgár Pincészet Nemes Fehér Küvéje.
Fontos tudni, hogy a jó minőságű tiszta fehér szőlőborok magas mennyiségben tartalmaznak sikimisavat
Ez a szerves sav, ami megtalálható a fehér boroban, erősíti a sejtfalat.
Ezáltal növeli az emberi szervezet ellenálló képességét.
Kedves egészségetekre!
Polgár Katalin